Welkom
Contact | Veelgestelde vragen | Algemene voorwaardenzander, zander, zander, kippenhokken, kippenhokken, hokken, kippen, kippenhok
Veel gestelde vragen:
1. Het hout bevat barsten of scheuren, wat nu?
2. Moet ik het hout verven?
3. Wat bij verkleuring?
4. Ruwe oppervlakken
5. Tip van Zander


1. Het hout bevat barsten of scheuren, wat nu?
Bij het drogingsproces kunnen door een niet gelijkmatige houtstructuur barsten of scheuren ontstaan. Afhankelijk van het weer: droog/regen, schaduw/zon kan het hout in mindere maten of juist sterker gescheurd zijn. Deze barsten zijn toelaatbaar omdat zij niet de duurzaamheid van het hout beinvloeden. Daarom kunnen wij ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor barsten of scheuren die ontstaan door weersomstandigheden.
^TOP^

2. Moet ik het hout verven?
Neen, u hoeft het hout niet te verven. Het hout dat wij gebruiken is onder druk geïmpregneerd en daardoor weersbestendig.
^TOP^

3. Wat bij verkleuring?
Bij impregnering worden verschillende kleurpigmenten in het hout ingebracht. Afhankelijk van het hout en van de opslag komen deze pigmenten boven. Deze kleurverschillen verdwijnen langzaam.
^TOP^

4. Ruwe oppervlakken
Deze oppvervlakte van gefreesd hout kan ondanks grote zorgvuldigheid en scherpe hulpmiddelen gedeeltelijk ruwe plekken hebben. Vooral bij knopen zal de oppervlakte een beetje ruw blijven.
^TOP^

5. Tip van Zander
Leg onder de poten een betontegel of iets dergelijks om contact met de grond te vermijden.
Hout wat buiten staat heeft afhankelijk van impregnering, kwaliteit en houtsoort een bepaalde zorg nodig. Maak het hout af en toe schoon en geef het desnoods een beschermende deklaag. Hoe beter de zorg, des te langer heeft u plezier van uw houten product.
^TOP^

Zander 2008-2016 | webdesign by webgraphx